Tips & Tricks

10 lucruri de care nu mă pot despărți

Știu că dacă vă uitați și voi, doamnelor, în gențile voastre veți găsi cel puțin 10 lucruri pe care le țineți în geantă, le mutați dintr-o geantă în alta pentru că nu se știe niciodată când ne trebuie sau poate sunt lucruri de care nu vă puteți despărți și sunt absolut necesare liniștii psihice :)).

 

De când am copil am învățat că trebuie lăsat mult loc în geantă pentru lucrurile copilului, asta dacă nu vreau să car o geantă și un ghiozdan sau 2 ghiozdane… Și atunci mi-am făcut ordine în lucruri. Am obligatoriu în geantă portofelul, care bineînțeles trebuie să fie cât mai mic, ochelarii de soare, ochelarii de vedere, 1 ruj, crema de mâini, o carte și servețele toate tipurile…umede, uscate, antibacteriene, cu miros de menta de ceai etc…. Pentru că am fată, sunt lucruri pe care le pun în geantă și le putem folosi amandouă și anume: elastice de prin părul, clame, agrafe și alte derivate, șerveșelele de care spuneam mai devreme și crema de protecție solară cu SPF 50. Pentru cea mică trebuie să mai am șapcă (sunt preferatele ei…mereu vrea să își cumpere una nouă), ochelari de soare, pentru că are ochii destul de sensibili, apă, fruct neperisabil…de preferat măr, pară, piersică tare, o rochiță sau un rând de haine pentru că accidente se întâmplă mereu…mai ales cele care implică mâncare :))), o cărticică,o mașinuță sau foi și creion, în caz că intervine plictiseala.

 

Ce am scris mai sus sunt lucrurile care nu ne lipsesc din geantă. Cele 10 lucruri de care nu mă pot despărți sunt altele și nu stau în geantă neapărat. Bineînțeles, joaca cu copilul iese din discuție pentru că este de la sine înțeles că este obligatorie distracția, pupicii și îmbrățișările zilnice.

Așadar, iată cele 10 lucruri, în ordine aleatorie:

  1. Cafeaua de dimineață…..sub nici o formă nu mă pot despărți de cafea. Nu pentru că m-ar trezi din somn dar pentru că îmi place cu adevărat cafeaua. Sunt mare fan.
  2. Periuța și pasta… Am 3 tuburi de pastă de dinți începute. Le folosesc alternativ. De obicei am o periuță și o pastă mică și în geantă.
  3. Lumânări parfumate… Îmi plac, deși de când s-a născut cea mică nu prea mai am ocazia, timpul necesar și nici locul să le aprind. Îmi este cam teamă să aprind o lumânare parfumată pentru că mă tot gândesc că se întămplă cine știe ce accident sau le uit eu aprinse de la atâta oboseală…
  4. Cărți. Multe. Îmi place să citesc. Romane, cărți de specialitate, cărți în alte limbi și să încerc să înțeleg ce se scrie acolo. Acum citesc din nou Studiul China, Memoriile Reginei Maria a României partea I și tot Endodontics răsfoiesc volumul I al prof. Castellucci.
  5. Băile lungi. Da, știu, nu fac bine pielii și nu reprezintă chiar un lucru, dar….mă relaxează. Bineînțeles cu sare de baie în apă.
  6. Cerceii. Am multe perechi de cercei, dar port frecvent doar 3-4. Mă pot lipsi de orice altă bijuterie dar cerceii sunt importanți și nu trebuie să lipsească. Bineînțeles că nici verigheta nu lipsește :)).
  7. Crema de ochi. Este absolut necesară de câțiva ani încoace. O aplic mereu dimineața și seara și dacă din greșeală uit o dată este tragedie mare….
  8. Crema de mâini… Poate că vara nu este nevoie de ea dar eu o folosesc pentru că mă binedispune parfumul ei. Nu am neapărat una preferată, deși iarna am probleme serioase și atunci folosesc ceva extrahidratant de exemplu Lipikar sau Trixera. În restul anotimpurilor…cremă parfumată. Mă dau pe mâini și mă binedispun imediat!
  9. Uleiul de cocos…Îl folosesc pe post de demachiant, cremă de corp, cremă de față, hidratant pentru păr, ba pe cel de uz alimentar îl pun și în cafea. Uneori la plajă, dar după un strat generos de cremă cu SPF 50. Crema cu protecție solară este ceva de care nu prea mă despart, iarnă sau vară.
  10. Parfum! Da, am unul în fiecare geantă (ok, nu am atât de multe genți :))) ). Îmi place să mă dau cu parfum. Mai ales că atunci când ajung la cabinet mă schimb în costumul de cabinet deci consider că pot aplica din nou parfum. Evident nu mult, 1 fâs cât să mă energizez. Da, se pare că am simțul olfactiv dezvoltat și asta este cheia spre buna dispoziție.

Așadar aceasta este lista mea cu lucruri de care nu mă pot despărți. Aș fi adăugat și punctul 11 care ar fi fost cărțile. Multe, de toate. Și le tot cumpăr și încep să le citesc. De terminat cam greu dar nu prea îmi place să nu știu finalul sau să nu citesc până la capăt. Unele cărți sunt atât de captivante încât merită o noapte albă!

 

Care sunt cele 10 lucruri de care voi nu vă puteți despărți? Chiar sunt curioasă! Aștept să îmi scrieți! 

 


foto unsplash

Tagged , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *