Amintiri, Peripetii

Cum este în concediu cu un copil mic?

Mergem în concediu cu un copil mic? Da, de ce nu?

Vă voi povesti cum a fost concediul nostru cu un copil de 1 an și 4 luni.

Prin luna noiembrie pe când avea copilul 11 luni am decis să ne acordăm un concediu pentru că deja trecuse 1 an și ceva de cănd nu am mai fost nicăieri. Zis și făcut și am luat bilete pentru Turcia.

La câteva zile după ce le-am luat au început îndoielile…cum să plecăm cu un copil așa mic? Noi i-am dat doar mâncare făcută în casă, borcănele nu i-am dat și nici nu vroia să se atingă de ele, dacă pățește ceva acolo și suntem așa departe de casă?…. Mii și mii de întrebări și nopți neliniștite.

Norocul a fost că s-a angajat și bunicul că vine cu noi, deci într-un fel eram un pic liniștită.

Timpul trece și iată vine luna martie….Jumătatea lunii….A. face o infecție urinară care de data aceasta a fost depistată din timp, cu ajutorul ei, Îmi tot spunea că vrea să se dea cu cremă, că o doare. Și așa am ajuns să îi fac sumar și urocultură care ne-au arătat diagnosticul.

Și-a luat mititica antibioticul fără probleme, în fiecare zi. Și au trecut 7 zile. Totul părea ok. Apoi la 2 săptămâni, deci deja era luna aprilie, în jur de 10, au fost niște nopți cu plânsete, nu vroia să mănânce, urla de-a dreptul aproape continuu. Și cum spuneam ea nu a avut probleme cu somnul m-am gândit că are ceva din nou….

Diagnosticul a fost herpangină. Multe multe afte în gură, pe palat, în găt, febră mare… Au urmat 2 săptămâni de coșmar! Nu putea mâncă, nu putea bea….câte o gură de apă apoi urma un plânset pe cinste pentru că o usturau aftele…. Febra care a ținut undeva în jur de 8 zile…..Lapte a început să bea abia în ziua 5 dar câte o linguriță apoi plângea. Și îi era tare tare foame, mânca lapte, dacă pot să spun așa, cu lingurița. Și asta făceam toată ziua. Tratamentul a fost simptomatic bineînțeles.

Ultima aftă a trecut după aproximativ 3 săptămâni de la debut.  Adică exact când am plecat în Turcia.

Aveam trusa de medicamente pregătită dar emoțiile erau imense mai ales după cele petrecute în ultimele 2 luni…. I-am dat ceva pentru imunitate cu 10 zile înainte, dar aveam mari dubii că o va ajuta să nu ia nimic.

Am ajuns la hotel, unde totul era superb! Piscină mare, piscină mică, plajă, mare, evident multă mâncare dar norocul meu a fost că au și un colț cu mâncare de dietă adică fără sare și a fost perfect! Acolo a descoperit A. mazărea și porumbul. Dimineața aveam porridge, ceea ce îi făceam și acasă, ou fiert, plăcinte cu brânză. La prânz mazăre, supă, pește, legume la aburi. Seara orez cu lapte, griș cu lapte, legume la grătar.

Cu mâncarea ne-am descurcat foarte bine și pot să spun că am avut de unde alege chiar și pentru cea mică.

Iar partea cea mai frumoasă din concediu a fost că…..noi chiar ne-am bucurat de concediu! Eu, mai exact :)). Bunicul a fost minunat și a stat mult cu A. S-au plimbat prin resort, au stat pe plajă, s-au plimbat pe malul mării, au făcut forme din nisip, au intrat în piscină, s-au dat în mașinuțe și leagăn și seara obligatoriu ora de mini-disco.

Copilul a fost relaxat, a dormit bine, cam 3 ore la prânz, seara se culca la 20.30 și dormea cam 12 ore. Bunicul și el fericit că a stat cu nepoata cred și sper, pentru că de altfel nu prea a avut concediu. Mi-a dat mie șansa să am concediu, în schimb și pentru asta îi mulțumesc tare!! Nu vreau să îmi imaginez cum ar fi fost fără el în concediu!

Noi am stat la soare, mai mergeam pe plajă să ne jucăm și noi cu formele de nisip, am stat la povești cu prietenii, ne-am odihnit.

A fost un concediu minunat, pe care l-aș repeta oricând, în aceeași formulă, poate chiar și cu buna!

Și nu știu dacă v-am spus daaaar copilul a fost ok, nu a luat nimic, nici nu a făcut febră, nici nu a avut altceva. Doar s-a distrat foarte tare!

Așa că dacă vă gândiți să plecați cu copilul în concediu eu cred că este o idee foarte bună! Noi am făcut-o și nu am regretat. Oricum nu exista varianta să o las acasă și să stau 8 zile fără ea!! Și dacă aveți și bunici, apelați cu încredere la ei!

Să aveți o săptămână ușoară și spor la planificat concediile pe anul acesta! Deja este luna martie tic-tac tic-tac…

 

foto unsplash

Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *