Tips & Tricks

Cum facem ca să reușim să le facem pe toate în 24 de ore? Cugetări despre echilibrul acasă/serviciu

Bună, mămici de pitici (și nu numai)!

 

Ultima lună a fost pentru noi un fel de rollercoaster. Parcă toate lucrurile nu au mai suportat amânare și s-au înghesuit pe lista ,de rezolvat,.

Așadar, în ultimele zile m-am tot gândit oare cum reușesc mămicile să îi împace pe toți? Adică să le facă pe toate bineînțeles, și toată lumea să fie mulțumită.

Dacă o întrebăm pe mama, și cred că și voi ați întrebat-o pe a voastră, cel mai probabil va spune că trăim niște vremuri tare lejere! Stai…cum? Lejere?? Chiar departe mi se pare mie această noțiune, mai ales în zilele în care copilul se trezește, nu este într-o dispoziție prea bună, trebuie să facem micul dejun, cafea dacă mai rămâne timp și de obicei nu rămâne…pe repede înainte ne îmbrăcăm, facem ghiozdanul, luăm pachețelul și….VICTORIE! reușim să plecăm… Acum, mama de fapt se referă la toate lucrurile pe care le avem la îndemână și ne fac viața mai ușoară. Cum ar fi pampers, deși parcă nu mai sunt așa mare fan dar oricum…, biberoane din tot felul de materiale, lapte praf nenumărate mărci, haine de bebeluși și copiii sunt peste tot, toate culorile modelele prețurile etc. Însuși faptul că poți merge oricând la medic, la stat sau privat, poți cere o a doua opinie, poți naște la privat în condiții mai mult decât decente și cred că lista poate continua..

Și totuși……deși avem atât de multe la îndemână, parcă nu ne ajung cele 24 de ore să facem mare lucru. Da, cu siguranță că sunt zile și zile, zile în care facem atât de multe și ne mirăm că ne-a mai rămas și timp (deși eu trebuie să recunosc faptul că nu prea am zile din acestea :)) ) și zile în care avem impresia că nu am realizat absolut nimic din ce ne-am propus.

Impresia mea sinceră este că ziua s-a micșorat. Chiar sunt convinsă uneori de asta. Ori timpul trece prea repede, cu siguranță în alt ritm decât trecea altădată. Uneori am impresia că suntem mereu pe fugă, ne grăbim dintr-un loc în altul, să ajungem la timp. Cred că totuși dacă m-aș trezi la 5 dimineața poate aș reuși să bifez mai multe lucruri pe lista. Dar îmi este imposibil să fac asta, mai ales că ziua se incheie oficial pentru mine în jurul orei 23.

 

Am tot auzit și de la bunici și de la ai mei cum se trezeu la 5 sau 5.30 pe vremea când mergeau la lucru. Dar se și culcau la 21. Și nu erau atâtea lucruri să îți distragă atenția. Uneori parcă sunt și supărată pe tehnologia asta care ne răpește timp prețios! Timp și atenție și neuroni. Și totuși nu reușesc să îmi dau seama cum reușeau bunicile sau mamele noastre să meargă la serviciu, să vină acasă, să facă mâncare, să pregătească apoi să strângă masa, să spele copiii, să spele haine, să calce….. Sunt curioasă dacă recunosc că era obositor și poate și-ar fi dorit să facă și altceva. Sau poate și pentru ele ziua părea prea mică să poți face tot.

 

Eu încerc pe cât posibil să stau cât mai mult cu bubulina. Pentru mine ea este cea mai importantă, și de aceea nu aș sta până la 22 la serviciu!! Îmi doresc să fiu lângă ea când adoarme în fiecare seară. Și să ne și jucăm un pic înainte de somn, să ne spălăm pe dinți împreună. Sper să nu mă las purtată de val sau de mirajul banilor și să renunț vreodată la lucrurile astea.

În weekend, deși sunt multe de făcut în casă, le las să aștepte sau facem împreună curățenie, toți 3. Este chiar distractiv! Și cea mică este tare implicată și foarte perfecționistă, să nu cumva să rămână vreo scamă sau vreun praf. Acum este în perioada în care este foarte curioasă și dornică de noi descoperiri așa că prefer să o ducem în weekenduri într-un loc nou, să facă o activitate nouă, să descopere ceva.

 

Am renunțat la ideea că trebuie toate făcute, puse în ordine, spălate etc. Îmi păstrez timp și pentru bubulină și pentru mine. Iar în timpul păstrat pentru mine cel mai mult îmi place să fac sport sau să citesc. Mai sunt și momentele pe care le acord nouă și atunci ne place să ieșim într-un loc fain (chiar și la ceva km depărtare) sau să ne uităm la un film și să savurăm o cină făcută în casă.  Iar în rest…..nu prea contează.

 

Cel mai important este să ne bucurăm de oamenii dragi nouă. Să fim recunoscători în fiecare zi pentru tot ce avem. Să ne bucurăm! Să trăim! Luați-vă chiar acum 5 minute pentru voi. Gândiți-vă ce te-ar face cu adevărat fericită. Acum. Poate o cană plină cu un cappuccino cu multă spumă, poate un cățel, poate râsul copilului tău, poate să vorbești cu cineva drag, să asculți cântecul preferat… Orice. Acordă-ți 5 minute de liniște și relaxare.

 

Sunt curioasă voi ce activități faceți care vă fac plăcere? Ce jocuri jucați cu copiii? Cum vă deconectați de la ritmul nebunesc al vieții cotidiene? Cum vă relaxați?

Să aveți o săptămână plină de momente care vă bucură!


foto unsplash

Tagged , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *