Discutii la cafea

Cum reușesc mamele sa fie atât de calme?

Știți la ce mă refer. Mergi prin oraș și apare o mămică zen. Adică o mămică eventual și cu 2 sau 3 copii și este foarte calmă și senină și se citește doar împlinire și bucurie pe chipul ei. Nu zic că nu suntem toate fericite și împlinite dar uneori…….lucrurile iau o altă turnură.

La cealaltă extremă sunt mămicile super agitate și care constant țipă la copil sau cele care deși copilul distruge “decorul”, sunt foarte calme pentru că nu trebuie sî spui nu copilului.

Bineînțeles că depinde de care parte vă aflați. Cu siguranță că toți dorim binele copiilor dar dacă îl dorim prin metode care nu sunt bune? Cu siguranță că fiecare copil este diferit, așa cum fiecare părinte este diferit și ce funcționează la noi poate nu va funcționa și la voi. Dar tot nu mă pot abține să le admir pe mamele care ies cu copiii în oraș și sunt în perfectă armonie cu ei și cu tot ce îi înconjoară…

Ies și eu cu A. și este foarte frumos și relaxant. Până nu mai are răbdare să stea într-un loc, să stea pe scaun, vrea afară, vrea în parc etc… În ultima vreme am încercat să ne facem un obicei din a ieși în oraș, într-un loc nou în fiecare weekend. Și ne jucăm împreună, adică am la mine cartonașe, carte, creioane colorate. Și bem un cappuccino și colorăm, mai povestim. Este foarte frumos și sper să ne ajute să creem o legătură puternică în timp. Și cum A. are doar 3 ani și puțin, după aproximativ o oră și jumătate se cam plictisește de statul la masă și savurat ce avem în fașă. Evident că eu aș mai vrea să stăm pe scaun să ne mai odihnim/relaxăm un pic. Dar trebuie să găsim alte activități. Și ce bine că va veni primăvara în curând, sper! Așa putem opta pentru locurile cu terase, astfel este și copilul mai liniștit că stă afară și poate de exemplu să sară șotronul sau să caute buburuze sau să țopăie liniștită.

 

Și deși facem asta destul de des, iețitul în oraș adică, am impresia că sunt copii care au mai multă răbdare să stea pe scaun, rezistă mai mult să stea într-un singur loc și bineînțeles sunt și mame care sunt foarte relaxate și calme și găsesc cumva o metodă să își liniștească copilul și să mai reziste măcar 30 de minute. La noi uneori este totul la limită, dar sunt sigură că știți despre ce vorbesc, nu-i așa?

 

Voi ce locuri preferate de ieșit aveți? Pe unde vă petreceți weekendurile? Orice recomandare este binevenită, dar să fie child-firnedly :)).

Să aveți un weekend fain!


foto unsplash

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *