Sport & Sanatate

Duminica la pilates

Weekendul care tocmai a trecut mi-am propus să instaurez o nouă regulă: în weekend trebuie să îmi rezerv 2 ore pentru mine, și așa pot și tatăl și fiica să petreacă timp împreună (sigur că este un extra beneficiu al noii reguli :)) ).

Activitatea de weekendul acesta a fost ora de pilates. Am văzut acum o săptămână pe facebook un eveniment organizat de The Pilates Studio. Motivul pentru care am gândit că este momentul să merg la o oră de pilates a fost faptul că fetele au organizat un eveniment caritabil, adică intrarea a fost nu cu bani ci cu donații în haine, jucării, pamperși, bani pentru o familie cu copii. Asta mi s-a părut foarte frumos și am dat “interesată”. Ceea ce mi s-a părut și mai frumos a fost faptul că am fost contactată de către Ana Ralu, una dintre organizatoare. Și atunci am privit totul ca pe un semn și am hotărât să merg, deși poate că nu eram chiar așa de motivată.

 

Și vreau să vă spun că a meritat!! A fost o experiență minunată. În primul rând că am putut dona și deci ajuta să le facem viața dacă nu mai frumoasă, măcar mai ușoară unor copii, și apoi că experiența de la ora de pilates nu se compară cu a face pilates pe youtube, lucru pe care desigur îl știam dar un mic reminder a făcut bine.

 

Se ajunge destul de ușor la studioul de pilates, este situat exact în stația de autobuz de pe Bd. Dorobanți. Înăuntru totul arată foarte bine și mai ales curat. Trebuie să recunosc că asta m-a impresionat, curățenia. Atmosfera este una frumoasă, te simți între prieteni și Sara și Ralu au fost foarte drăguțe! Sunt sigură că așa sunt ele, nu a fost o chestie de eveniment, mai ales că nu era ceva foarte mediatizat. Sunt destul de multe încăperi în care se țin orele de pilates sau yoga. Au și aparate de pilates și mi-am propus ca într-un weekend viitor să le încerc! Au vestiare, băi, aparat de cafea și de data aceasta au avut și niște prăjituri delicioase fără zahăr și fără prostii!

Cum a decurs ora? 

Am început cu încălzirea, care a fost binevenită. Apoi ușor ușor am lucrat cam toate grupele musculare, cu focus în special pe mușchii posturali și mai ales abdominali. A fost foarte foarte relaxant! Sara ne-a ajutat la fiecare exercițiu, ni l-a explicat foarte bine, ne-a corectat postura dacă a fost nevoie și a lucrat cu noi. Eu apreciez antrenorii care lucrează împreună cu oamenii care participă la oră, nu doar dau instrucțiuni verbale și te lasă pe tine să muncești, eventual adaugă și un “încă 10” atunci când simți că deja nu mai poți să faci nici o repetare dar 10!

Deși am o condiție fizică medie, pot spune că a fost solicitant. Dar un solicitant bun, relaxant, nu din acela care te lasă fără suflu. Cred că aș mai fi stat încă 2 ore, nici nu mi-am dat seama când a zburat timpul. Au fost și modificări pentru fiecare exercițiu în funcție de fiecare.

 

De ce pilates?

Eu am mai scris în trecut despre pilates și de ce îmi place acum. Înainte de a rămâne gravidă eram mare fan antrenament cu greutăți. După cezariană îți dai seama că nu mai poți ridica greutăți, poate doar copilul și atât. Abdomenele sunt excluse. Și la primele 10 minute de sport, prima dată când te reapuci….simți că parcă nu mai ai nici o fibră musculară… Și atunci eu am decis să încerc pilates, să o iau încet încet, să cresc ușor ușor nivelul. Și la început făceam exerciții ușoare pentru mușchii pelvieni. Trebuie să recunosc că rezultatele sunt spectaculoase dacă ești perseverent. Eu am reușit să dau jos 30 kg într-un an și jumătate, dar cel mai important am reușit să obțin mușchi frumos definiți. Fără să am piele în exces după kilogramele pierdute. Mi se pare o metodă de antrenament minunată, la îndemână pentru oricine, indiferent de nivel sau experiență anterioară. Și cred că are și o parte de relaxare…eu așa simt. Să nu mai punem la socoteală faptul că te ajută foarte mult cu postura.

Așadar, vă recomand din suflet să încercați pilates. Dacă vă este aproape, să mergeți chiar la The Pilates Studio. Detalii despre cum este acolo, prețuri echipa etc găsiți pe pagina lor aici. Eu cu siguranță vi-l recomand și îmi doresc să mai ajung curând!

Mulțumesc Sara, Ralu, mamele și tuturor celor care au acceptat invitația de a face un bine unor copii! Și mulțumesc și pentru febra musculară de astăzi :))).

 

În incheiere….let’s pilates!

Să aveți săptămână ușoară și nu uitați că se apropie 1 iunie!!!


photo thepilatesstudio.ro

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *