Tips & Tricks

Cum ne îngrijim în sezonul rece?

Iarna a venit și a trecut. Dar cred că temperaturile mici vor mai dura o perioadă. Sau ce este și mai rău, aceste diferențe între temperaturi vor mai dura o perioadă. Azi sunt 3 grade iar mâine sunt 14 grade.
Ne afectează pe toți această schimbare a vremii. Iarna nu mai este iarnă, vara nu mai este vară și tot așa. Ne îmbolnăvim tot mai des, pielea ne este uscată, suntem tot mai grăbiți și îngrijorați pentru tot felul de lucruri.
Pentru noi nu a fost o perioadă ușoară și luna martie nu a venit cu vești prea bune. Toți ai mei sunt bolnavi, și mici și mari. Așa că am stat și am analizat ce este de făcut. Ar trebui să ne creștem imunitatea. Cum? Sunt tot felul de preparate mai simple sau mai complexe.
Cred că pe lângă miere, cătină, propolis, polen și alte preparate care ajută imunitatea trebuie și mai puțin stres, mai mult sport, mâncare mai sănătoasă pe cât posibil. Sigur că în ziua de astăzi nu mai ești sigur de nimic din ce cumperi în supermarket și nici măcar din piață dar nu prea avem de ales….Ideal ar fi să avem fructe și legume cultivate de noi.

După 3 mărci de sirop de tuse și 4 de picături și spray-uri de nas administrate copilului în speranța că va scăpa de tuse și ,muci,….am ajuns la mama natură. Așa că o prietenă dragă mi-a dat o rețetă bună pentru imunitate, ceva făcut cu multă miere, propolis etc. Și Știți ceva? AM apelat la ceapă! Da, la ceapă! Nu aș fi crezut niciodată dar până la urmă o linguriță de ceai de ceapă nu cred că îi face rău. Cred că ficatul bubulinei este sătul deja de atâtea medicamente….
Trecând mai departe, la cum să ne îngrijim noi femeile sezonul acesta rece și capricios.

Eu din păcate am pielea foarte uscată. Și vara am probleme, iar iarna nu mai spun…Dau jos 3 rânduri de piele. Și se înroșește și mă mănâncă… Este greu de trăit cu asta. Acum leacul meu minune, care funcționează la mine, este uleiul de cocos. Poate și pentru că iubesc cocosul tare tare mult! Știu că din punct de vedere al unui dermatolog uleiurile nu sunt ok pentru corp deoarece nu se absorb. Eu așa supraviețuiesc iarna, mă dau cu ulei de cocos peste tot. Dar atenție la ce ulei de cocos cumpărați. Mai bine de la firme cunoscute, decât cine știe de unde de pe net. În mod normal, uleiul de cocos se solidifică la rece.

Părul….o altă mare problemă pentru că blondul îl cam usucă. Nu știu cum este cu alte culori în păr dar blondul este destul de greu de întreținut. Și mie mi se și încurcă, se rupe uneori și bineînțeles veșnica problemă…cade!!! Am înțeles că ar fi niște fiole prin farmacie, Crescina, care ar ajuta mult. Nu le-am testat deoarece m-a cam înspăimântat prețul… Eu am încercat așa: Revalid..la mine nu a funcționat și mi-a uscat părul foarte tare și cădea în același ritm, Parusan-uau! nu mai puteam descurca părul după ce mă spălam cu el…nu a fost prea distractiv, șampon pentru păr de cal-da arată părul mai bogat după spălare și nu mai cade dar tot usucă, nu la fel ca și cele de mai sus dar… Eu folosesc ulei de cocos și pentru păr dar doar pe vârfuri altfel se îngrașă părul rapid după spălare, folosesc șampon de hidratare, balsam și mască….da este greu de întreținut după cum spuneam :)). Dar măcar îl pot descurca, nu mai cade așa tare și arată rezonabil.

Pentru față am avut o mare problemă în a alege ceva bun pentru mine. Oricât de scumpă ar fi o cremă, nu a funcționat la mine. AM testat toate dermatocosmeticele de pe piață și eu personal cel mai bine mă înțeleg cu Avene, creme și ulei de duș. Uleiul de duș este iar ceva care mă ajută să trec de iarnă. Și am o prietenă faină care este pasionată să facă uleiuri și creme și mi-a dat și mie ceva pentru față, un ser i-aș spune eu dar este minunat!! Miroase a portocale sau clementine și intră în piele așa bine și nu mi se usucă fața toată ziua, deși mă dau cu fond de ten, fard de obraz. Am cam renunțat la alte creme de când am serul acesta.

Și alte lucruri pe care le mai fac în sezonul rece ca să mă ajute: beau multă apă, mănânc fructe și legume destul de multe, zahărul este exclus din dietă de mult, dar dacă vreau neapîrat ceva dulce fac în casă sau dau o fugă la cofetărie și iau ceva ce îmi place dar o săptămână cel puțin după escapadă stau liniștită cu dulciurile, mezelurile sunt excluse, fac sport cât de des se poate.
Cam așa trec eu cu bine de sezonul rece. Care sunt trucurile voastre?

 


foto unsplash

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *