De suflet

Keep calm….

Știți și voi celebrul citat “keep calm…… “, la care se adaugă practic orice în ziua de azi.

Astăzi m-am gândit la vreo 2 sau 3 citate de genul acesta. Poate de la vreme. Vremea asta parcă scade efectiv productivitatea, nu te gândești la altceva decât la odihnă, somn și altele adiacente. De exemplu…keep calm prim[vara vine…keep calm nu mai țin mult ploile sau keep calm vom avea o vară cu vreme faină și tot așa…

Nu știu voi cum suportați vremea minunată de…….primăvară??? De obicei mă trezesc la ora 6. Și era așa frumos că se simțea cum vine vara, începea să se lumineze mai devreme, deci până făceam cafeaua și citeam câteva pagini apărea și soarele. Acum…..simt că îmi este din ce în ce mai greu să mă dau jos din pat la ora 6 iar soarele nu se mai arată. Și parcă am tot bioritmul dat peste cap. Citesc tot mai greu, mă mișc parcă tot mai greu, îmi ia mai mult timp să mă pregătesc dimineața, până și copilul zice: mama mai vreau să doooorm!

Mă simt de parcă încet încet vine perioada hibernării, nicidecum vara cu acele călduri insuportabile. Da, mi-a plăcut mereu vara, chiar și cu 40 de grade. Decât iarna cu frig și ger și zăpadă….. Mai nou cea mică mă întreabă, oarecum lipsită de speranță, când mergem la mare să stăm la soare? Deci probabil că nu doar eu duc dorul soarelui.

 

Așadar, zilele acestea nici cafeaua nu mai ajută, nici sportul, nici momentele de relaxare. Tot timpul casc, și nu doar eu. Este o stare de letargie peste tot.

Vroiam să vă întreb, pentru o prietenă, nu știți când vine soarele?? Ne este dor de el. Copiilor sigur le este dor de o joacă în parc la 20 de grade și nu la 10…brrr….

 

Oare cât mai trebuie să suportăm zilele astea mohorâte și, aș putea spune, chiar urâte? Nouă ne este dor de soare. Vouă?

 

Și totuși….știți cine a furat primăvara? 🙂


foto unsplash

Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *