Amintiri

La mulți ani, mămica!

Da, așa mi-a spus mie bubulina de dimineață. Mi-a spus „ la mulți ani, mămica! „ și mi-a dat un pupic pe frunte și m-a strâns în brațe! A fost cel mai frumos cadou! Și l-aș fi primit cu aceeași bucurie și în oricare altă zi. Mă bucur tare că trăiesc sentimentul acesta de a fi mamă. Nici nu pot descrie în cuvinte câtă bucurie îmi aduce în fiecare zi zâmbetul ei ștrengăresc! Și ce frumos este când mă trezește dimineața bubulina  „ mamaaaaaa, deschide ochii, bună dimineața! „ ,  „ mamaaaaaa, de ce dormi? eu m-am trezit! „  :)). Chiar dacă este ora 6.30 tot nu mă pot supăra pe ea. Și îmi zâmbește de dimineață și așa mă trezesc binedispusă.

Acum, când știu ce înseamnă să fii mamă, parcă altfel îi spun mamei la mulți ani, parcă aceste cuvinte au căpătat cu totul alte valențe. Îmi dau seama cât de frumos dar și greu este să fii mamă și să vrei să le faci pe toate bine. Probabil că este adevărat ce se spune, până nu ajungi și tu părinte nu vei înțelege cum este și ce responsabilități implică.

Mă uitam la un filmuleț în care li se cerea celor care își căutau un job să accepte jobul care implică să fii disponibil 24/24, 7/7, să nu ai timp de cafea sau de o masă savurată cum trebuie, să fii dispus să renunți la niște nopți de somn, în alte nopți să te trezești de câte 5-6 ori pe noapte, să faci mâncare, curat, să te ocupi de un copil… Câți credeți că au spus da?? Exact, nici unul. Deci jobul de mamă nu se termină niciodată, nu ai 8 ore de program apoi gata te deconectezi și uiți de serviciu, poate că multe sunt nopți nedormite, nopți cu grijă pentru că este puiul bolnav, nopți în care te trezești de 6 ori pe noapte să îi dai lapte, să schimbi pampersul, să iei bebelușul în brațe pentru că plânge…. Și a doua zi trezirea se dă la aceeași oră, chiar dacă tu ai dormit 3 ore sau 7.

Uneori viața de mamă este tare grea,treci prin multe stări și sentimente, îndoieli, stres, supărare, frustrare…dar este atât de frumoasă!! Așa de frumoasă încât nu aș da timpul înapoi deloc, nici să dorm mai mult, nici să mă plimb mai mult nici să fiu lipsită de griji. Acum sunt momentele cele mai frumoase! Și îmi doresc ca pentru fiecare dintre ele să păstrez o poză mentală și când îmi va fi dor să o accesez din sertarul amintirilor și să retrăiesc aceste clipe minunate!

Așadar…..

La mulți ani, mami! Mulțumesc pentru tot!
La mulți ani, mamaia!
La mulți ani tăticu, pentru că și el a avut partea lui de parenting pe care și-a îndeplinit-o minunat, iar acum rolul de bunici parcă le priește amândurora de minune! Și pentru că nu știu când este ziua tatălui…
La mulți ani tuturor mămici și bunicuțe de pretutindeni!
La mulți ani tuturor femeilor, fie că sunt mame, fiice, surori, nepoate etc!


Să aveți o primăvară minunată și plină de veselie!

 

foto unsplash

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *