Sport & Sanatate, Totul Despre

Pastila de sănătate de sâmbătă dimineață

Azi mi-am început ziua cu un zâmbet larg de la bubulină și….cu o cafea mare, proaspăt măcinată în bucătăria proprie :). Sună destul de bine pentru o zi de sâmbătă, care s-a dovedit a începe foarte de dimineață, mai exact pe la 7..

Am promis acum ceva timp că sâmbăta va fi zi de sport și stil de viață sănătos.

 

De exemplu meniul zilei de azi sună cam așa:

-dimineață am făcut un suc din mure, zmeură, apa plată (deși iese delicios cu lapte de fistic prăjit-singura marcă care are așa ceva sunt cei de la Olympus), avocado și mentă

-o cafea bună

-o felie pâine prăjită cu unt de arahide pentru că urmează sport

-la prânz o ciorbă de pui făcută în casă

-seara, dacă chiar îmi este foame cu adevărat, și cel târziu la ora 19, niște legume (broccoli, dovleac plăcintar, vânătă, dovlecel, ceapă) la cuptor cu un strop de ulei de mâsline și apă, și asezonate cu oregano și salvie direct de pe crenguțe.

 

Motivul pentru care dimineață am optat pentru suc a fost că seara trecută am mâncat destul de târziu, adică pe la 20, niște struguri și pomelo care mi-au umplut stomacul. Rezultatul că am întârziat cina aseară? M-a cam durut stomacul dimineață și aveam senzația că abia am terminat de mâncat o masă copioasă.

Altfel aș fi optat poate pentru niște ouă, pentru cei care nu țin post, sau un bol de müsli cu lapte vegetal. Dar am considerat sucul și cafeaua ca fiind suficiente, drept dovadă mi-a luat cam 45 de minute să le beau.

Poate că ar trebui să spun acum și câteva cuvinte despre vitamine. Personal nu sunt adepta vitaminelor sintetice, prefer să le iau din surse naturale, semințe, fructe, legume, ulei, miere etc etc. Dar, de 2 ori pe an fac o cură de vitamine care consider că mi se potrivesc, după niște rezultate de analize. În mod normal iau complex de B-uri și mai nou am constatat că mă ajută colagenul lichid. Mărturisesc că nu am crezut în el la început, mi se părea pur marketing dar eram curioasă să văd oare chiar se vede ceva? După o lună de băut câte o sticluță, ba chiar și mai repede rezultatele mele au fost: nu mă mai dureau articulațiile după sport, rezistam mai bine efortului fizic, mă concentram mai bine, părul arăta mai bogat și nu mai cădea așa mult, pielea parcă era mai curată și cumva părea mai hidratată. Dar totuși susțin ideea conform căreia ar trebui să luăm vitamine după ce efectuăm niște analize ca să știm cu ce carențe ne confruntăm.

 

Iar despre sport…încă nu am găsit un loc în care să pot filma exerciții, dar până atunci vă pot spune că pe youtube găsiți multe video-uri care să vă inspire, cu durată de la 10 minute la 60… Alegeți ce vă place. Mie mi-au plăcut cei de la popsugar fitness.  Dacă aveți dificultăți la vreunul dintre exerciții, îl faceți pe cel de înainte sau îl executați într-un ritm mai ușor, fără să vă forțați.  Ideea este să începeți ușor și să aveți mare grijă să nu vă accidentați. Sau cum vremea este așa frumoasă, puteți încerca o plimbare mai lungă! Și vă și oxigenați, deci dublu beneficiu!


 

Să aveți sâmbătă frumoasă și plină de veselie și sănătate!

 

foto pixabay

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *