Peripetii

Pregătiri pentru Paști

Mai sunt doar câteva zile până vin Sărbătorile Pascale la ortodocși. Și cel mai probabil toată lumea este în febra pregătirilor. Curățenie, mâncare etc.

Eu am început oarecum într-o ordine inversă adică primul lucru am fost la tratament pentru față, să pot face treabă cu fața luminoasă și tenul curățat bine de impurități. Parcă am întinerit un an sau doi :)). Apoi unghii…până la ouă vopsim unghiile. Roșii bineînțeles, ca să fim în spiritul sărbătorilor.

Și abia după ce am bifat partea cosmetică pentru mine m-am apucat de cosmetica locuinței. Asta înseamnă că am dat cu aspiratorul în toate colțișoarele, am dat mobila la o parte, am dat cu mopul, am șters mobila, oglinzile, geamurile, am schimbat așternuturile pentru pat, am spălat și am spălat și am spălat……..am scuturat și frecat covoare. Totul în doi, altfel cred că eram și acum la partea de curățenie în casă. Totul a ieșit lună. Apoi a venit bubulina de la grădiniță și……….este aproape cum era înainte :))) dar a fost bună mișcarea…

Azi este zi de gătit. Sau aproape… Eu mi-am luat anul acesta responsabilitatea de a mă ocupa de cozonaci și pască. Bineînțeles că am avut un ajutor de bază. Nu mai contează că toată pregătirea până să bagam la cuptor totul a durat 5 ore în loc de 2….. Măcar a văzut și bubulina ce sunt cozonacii ce este pasca și cum se fac. Important pentru ea, și mai ales distractiv, a fost frământatul și trântitul aluatului în vas :)). După atâta amestecat și frământat bubulina a picat lată. A vrut totuși să vadă dacă cresc cozonacii așa că i-a urmărit prin ușa cuptorului. Până i-a văzut că au crescut. a anunțat pe toată lumea că sunt maaaaaari și apoi a decis că se poate odihni liniștită. Norocul meu. Așa am avut ocazia să fac și curat după atâta cozonăceală, pentru că vă puteți da seama că bucătăria arăta chiar mai rău decât arăta ieri înainte de curățenie…….

 

Acum, după ce ne-am liniștit cu gătitul, singurul lucru care ne rămâne de făcut este să călcăm niște haine și gataaaaaaa! Și poate să mai aspirăm încă o dată…….pentru că este cam multă circulație la noi în casă și se pare că praful este la loc. Poate și pentru că am ținut geamul larg deschis aproape continuu! Dar la ce vreme frumoasă este afară nici nu se putea altfel! Oricum înainte de a ne apuca de călcat sigur dăm o fugă afară în parc. Să ne bronzăm și să ne jucăm :). Călcatul poate aștepta până diseară!

 

După toată treaba de săptămâna aceasta, ne relaxăm împreună cu bunicii și gustăm din bunătăți. Și îmi doresc să avem niște zile frumoase, zile în care să râdem mult, să ne jucăm, să facem ce ne place și să creăm amintiri frumoase împreună! Ceea ce vă doresc și vouă!

 

Să aveți Sărbători Pascale frumoase, liniștite, cu multă veselie în jurul mesei!


 

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *