Amintiri, Tips & Tricks

Primăvara care se transformă în iarnă…..

Scriu acest articol în timp ce mă uit pe geam. Ninge ca în povești! Este foarte frumos….privit din casă! Este frumos și tare frig! Poate că ar fi fost bine să fie așa de Crăciun, atunci când a venit Moșul, sau în cele 2 săptămâni de stat acasă în perioada sărbătorilor de iarnă….

Trebuie totuși să recunosc faptul că natura este minunată! Tot ce ne înconjoară este unic și deosebit de frumos. În fața geamului de la sufragerie avem un pom care are toate crenguțele învelite în gheață. Este ceva spectaculos. Peste tot sunt țurțuri, care stau amenințători ca dovadă a temperaturilor scăzute. Vrăbiuțele sunt zgribulite, stau lângă geamul unde avem aerisirea de la centrală și parcă le văd cum tremură de frig. Azi dimineață le-am lăsat niște semințe, ca să treacă mai ușor de perioada asta friguroasă.

Pe jos, în oraș, este totul sticlă. Vântul bate, ninge cu fulgi mari care parcă sunt biluțe de gheață. Viscolește și în oraș. Mă gândesc că pe câmp este și mai mare viteza vântului. Nu știu încă nimic despre cum se circulă în afara orașului sau despre cum mai merg trenurile….

Dar însăși acest peisaj este unic. Deși iată că suntem în data de 19 martie….se spune că nu mai are iarna putere. Probabil că asta era valabil acum câțiva ani. Acum nu se mai respectă nimic și parcă ne apropiem cu pași sigur de 2 anotimpuri…cu extreme.

 

Sâmbătă au fost 19 grade. Sigur ați ieșit în parc cu cei mici, le-ați dat haine subțiri și parcă ne bucuram că undeva se zărea primăvara călduroasă și duminică…..1 grad. Azi -5 grade.

Oare cum tolerează organismul nostru aceste diferențe mari de temperatură? Da, nu prea îi face plăcere și probabil că organismul caută resurse să facă față, să se adapteze. De aici și tuse continuă fără altă explicație, copii cărora le curg nasul mereu, deși nu au nici viroze nici altceva… Poate că este un mod de a se adapta sau apăra al organismului.

 

Când trece valul de frig ce temperaturi ne așteaptă? Probabil că direct 20 grade…..

Din când în când, în timp ce scriu articolul, mă uit pe geam. Ce vreme de stat acasă, citit o carte interesantă, băut ciocolată caldă făcută în casă și mâncat bunătăți cum ar fi biscuiți sau chec 😊). Ar fi minunat să facem asta nu? Dar trebuie să înfruntăm vremea de afară, să ducem copiii la școală sau grădiniță, să mergem la serviciu, să înfruntăm vremea capricioasă de afară.

Acum ar fi trebuit să fie vacanța de iarnă, să ieșim la săniuș, să facem om de zăpadă și îngerași! Eu una aștept soarele și cele măcar 10 grade….

Până atunci păziți-vă de frig, luați vitamine din ce surse știți că vă fac bine și să așteptăm să vină….primăvara adevărată.


foto pixabay

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *