Povestiri din vremuri inedite

Când rațiunea este înlocuită de isterie

Zilele astea cred că ne apropiem de un tablou apocaliptic… Toată lumea e speriată, toți se inghesuie la magazine să ia orice, mult, cât se poate, tot.. Toți ne frecăm mâinile și ne gândim speriați oare ce mai urmează acum, oare ce vom face lunile următoare, oare ce ne așteaptă…

Cred că de fapt este teama de necunoscut care ne paralizează, ne face să derulăm tot felul de scenarii. Nu știm ce urmează. Când nu știi care este pasul următor este un pic înfricoșător.

Eu cred că majoritatea știm ce urmează, știm ce se va întâmpla. Până acum ne-am cam lămurit că aproximativ 70% din populație va lua acest virus. Sperăm ca mulți să trecem ușor peste această boală. Tot ne este teamă. Teama cred că este vizavi de organismul nostru, nu știm cum va reacționa. Avem imunitatea bună? Cred că vom vedea fiecare. Poate că acum se văd investițiile în calitatea vieții, începând de la ce mâncăm, cât sport facem, cât ne permitem să ne relaxăm, cât ne stresăm.

Cert este un lucru: panica nu face bine. Isteria nu ne ajută. Cel mai important este să rămânem calmi. Să nu fim ipohondrii. Să nu ne apuce subit toate durerile posibile și să simțim nevoia să ne ducem la spital!! Dacă aveți simptome de boală sunați la numerele speciale și cereți îndrumări. Am văzut oameni speriați zilele astea care parcă nu mai știu ce să facă, sunt stresați pentru că nu mai știu pe cine au văzut în ultima vreme, oare este cineva venit din zona de risc, cu cine am dat mâna, pe ce am pus mâna…. Isteria preia România…

 

Și fiind ziua nici nu mai știu cât de stat în casă, nu de plăcere ci de nevoie… încercăm să ne relaxăm cu spectacole de teatru (Teatrul Țăndărică live in fiecare zi spectacole pentru copii), operă (Opera din Viena Opera din Paris la fel pun la dispoziție spectacole online), colorăm, desenăm, citim, facem adunări și scăderi, lucrăm caiete întregi de exerciții pentru 4-5 ani….În curând vom epuiza papetăria :)).

Ce vroiam să spun prin acest post? Să vă păstrați calmul, să nu vă panicați! Să fim raționali și să ajutăm fiecare cum poate, unii prin stat acasă, alții prin activitatea lor, să nu ne îngrămădim să cumpărăm tot magazinul, mai sunt și alți oameni care au nevoie de făină, mălai, apă…. Dacă puteți ajuta vă rog să o faceți!

 

Stay safe, oameni buni! Să fim calmi și raționali!

Tagged , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *