De suflet

Ritualuri de iarnă

Nu știu cum sunteți voi, dar eu sunt tare fericită de luna aceasta. Am mai scris despre entuziasmul meu în postul trecut.

Și dacă tot e spirit de sărbătoare peste tot, să ne întrebăm pentru noi ce facem? Ce cadouri ne oferim nouă? Nu cred că trebuie să ne gândim neapărat la un cadou fizic ci poate la momente pentru noi. Să ne oferim un moment de răsfăț, sau poate chiar mai multe, dacă tot este luna cadourilor.

Acum…..timp pentru noi cred că are valențe diferite pentru fiecare. Dar o să vă povestesc pe scurt ce fac luna asta ca să simt că primesc un cadou în fiecare zi.

De exemplu îmi place să îi văd pe alții că zâmbesc, așadar le fac o mică bucurie. Nu trebuie să fie ceva costisitor, doar ceva să rămână amintire. Îmi place să am dimineți pentru mine, să deschid laptopul, să scriu, să mă uit la un film de Crăciun, să aprind toate toate luminițele din casă (și sunt multe!!).

Îmi place să citesc o carte bună și să beau cafea sau ciocolată caldă. Bineînțeles cu toate luminițele aprinse…

Tot în perioada asta îmi vin idei de cadouri hand made. Nu prea am fost pricepută la genul acesta de lucruri, adică hand made dar parcă acum am tot felul de sclipiri… Și cel mai ușor de făcut sunt felicitările. Îmi propun ca anul acesta să fac împreună cu Anne mare parte din ele. Ne trebuie lipici, sclipici, creioane colorate si foarfecă. Cred că o să ne jucăm de-a atelierul lui Moș Crăciun, pentru că am observat că o fascinează ideea că poate crea și ea lucruri, pentru ca apoi să le dăruiască.

Dacă tot sunt -10 grade afară…..sunt abonată la măști. De hidratare mai ales. Încerc să le aplic de 3 ori pe săptămână. Poate dacă mă obișnuiesc să fac asta sezonul acesta, mă va ține tot anul și o să intre în rutină….Hmmmm, oare??

Am văzut că au apărut în magazine tot felul de creme care miros care mai de care mai frumos…..arome de iarnă! Pentru cine nu are alergie și le tolerează pe piele, cred că este minunat! Din păcate, eu sunt alergică la 90% dintre cremele de pe piață, mai ales la cele frumos mirositoare……..Aștept ziua în care se vor inventa cremele pentru persoane alergice cu miros de măr copt și scorțișoară, de exemplu, sau plăcintă de dovleac sau vanilie…….Visez….. Până atunci însă le voi folosi pe cele pe care le am și știu că nu îmi provoacă nici o bubiță sau disconfort și voi aprinde o lumânare parfumată cu miros de măr copt și scorțișoară… Ce mai substitut!

De obicei cafeaua o beau simplă, fără nimic. Dar dacă tot e iarnă și se îmbracă tot orașul în haine de sărbătoare, parcă aș orna și cafeaua mea cu niște arome. Și ca să nu exagerez dar totuși să simt o diferență apelez la scorțișoară și nucșoră. O numesc ‘coffee with a twist’ :)). Și bineînțeles că se va crea amintirea și mereu când voi bea cafea cu scorțișoară îmi aduc aminte de Sărbătorile de iarnă.

Un ritual foarte important este împodobitul casei cu multe multe luminițe. Pentru mine iarna și sărbătorile înseamnă cumva lumină. Nu știu de ce asociez lumina cu sărbătorile acestea. Poate pentru că am cele mai frumoase amintiri de când eram mică și ne strângeam toată familia la bunici, împodobeam bradul, găteam, făceam schimb de cadouri, ascultam colinde, mâncam împreună… Și cred că asta înseamnă lumină, să ai o familie frumoasă, unită, să facem multe lucruri împreună de care să ne amintim cu drag peste ani. Așadar, acestea fiind scris, punem multe luminițe în casă, nu la geam, dar cu siguranță în fiecare cameră și îmi place ca atunci când ajung seara acasă să le aprind pe toate. Îmi dă o stare de liniște……. Tot ce mai lipsește sunt un ceai cald și un film bun.

 

Cam așa decurge iarna pentru noi. Îmi place să profit de fiecare zi din luna decembrie, să fac ceva frumos. Aș vrea să pot crea un calendar de advent propriu…. Ceva idei despre cum se face? Voi ce ritualuri aveți luna asta? Ce vă amintește de copilărie?

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *