Povestiri din vremuri inedite

Stare de urgență….acasă

De câteva zile lumea a luat foc și prin lumea vreau să spun….efectiv toată lumea este pusă pe jar. De la început vreau să fac un disclaimer și anume faptul că nu scriu acest articol pentru a da sfaturi legat de ce trebuie să faceți în perioada asta. Sunt persoane abilitate, adică medici specialiști, care știu și spun mai bine ce recomandări există.

Și iată prima problemă…toate sunt RECOMANDĂRI! Și se pare că în ziua de azi oamenii care până ieri alergau la job, să facă mulți bani pentru ca apoi să îi dea pe vacanțe relaxante…nu mai știu ce să facă. Mergem sau nu la lucru? Întrebarea este pe buzele tuturor stomatologilor mai ales, probabil și pe buzele altor oameni care nu știu pur și simplu ce să facă și încotro să o ia. Stăm sau nu acasă? Din punctul meu de vedere nu cred că asta reprezintă o dilemă reală pentru cineva. Dacă aveți cum se pare că este ideal să stați acasă. Nu pentru că suntem fataliști, dar pentru că încercăm să limităm răspândirea și așa rapidă a acestui virus. Se spune că aproximativ 80% din toată populația va lua aceast virus dar ideal ar fi să nu fim toți afectați în același timp deoarece….sistemul nu va face față și probabil se vor face niște alegeri care poate nu ar trebui să fie făcute, adică între cine primește șansa la viață și cine nu.

Nu știm cât se va prelungi acestă perioadă de stat acasă. Poate să fie o lună, poate două….deja mai departe nu cred că are nimeni curaj să se gândească. Ce am observat zilele astea? Liniște…pe străzi…liniște, doar vrăbiuțe, porumbei, flori, pomi înfloriți. Se pare că Pământul ia o pauză. o binemeritată pauză. Pauză de la fuga oamenilor, pauză de la gălăgie, pauză de la poluare, pauză de la agitație, pauză de la mizeria de pe străzi, o pauză să respire și să se bucure de primăvară. Până acum o săptămână mă uitam pe geam dimineața la 7 și era agitație mare. Se auzeau tramvaiul, claxoane, vedeam oameni grăbiți spre serviciu, pe jos sau cu mașina, multe lumini aprinse, agtație în parcare, care pleacă primul, se simțea miros de gaze de eșapament…o adevărată agitație. Acum….la ora 7 este o liniște deplină, mașinile sunt majoritatea în parcare, nimeni pe stradă, parcă aud din ce în ce mai rar tramvaie, claxoane nu mai aud deja de 4 zile… Se simte ca la un maraton în care alergi full speed și dintr-o dată you slow your pace, adică încetinim, încetinim și ne oprim să admirăm ce este în jurul nostru. Poate că acum este un bun moment să ne gândim cât de norocoși suntem că suntem sănătoși, că avem un job care ne place, că natura ne dă motive de bucurie sezon de sezon, anotimp de anotimp, lucruri pe care poate până acum nu le-am observat.

Ați observat pomii înfloriți? Ați simțit mirosul lor? Poate că acum avem timp să o luăm la pas (ne-am oprit din goana către linia de sosire), să ne plimbăm chiar și prin viața noastră și să tragem niște concluzii. Să ne bucurăm. Să fim recunoscători. Să schimbăm ceva. Să fim recunoscători. Să acceptăm că sunt încă multe lucruri pe care nu le știm. Să fim mai buni. Să fim cea mai bună variantă a noastră.

Și ceva foarte important: don’t panic!!! Magazinele sunt și vor rămâne deschise, puteți cumpăra mai rar. Hypermarketurile au anunțat că au destul în depozit, deci nu vă agitați, nu vă stresați că murim de foame! Panica nu ajută! Fiți raționali! Și nu voi adăuga nici un hashtag :).

PS: Ce activități mai faceți acasă împreună cu cei mici? Noi ieri am făcut tururi virtuale de muzee și a fost fascinant!

Foto: Pixabay

Tagged , , , , , , ,

1 thought on “Stare de urgență….acasă

  1. Acum nu mai sunt recomandari, dar oricum, tot trebuie sa stam in casa indiferent daca sunt recomandari sau obligatii. E pentru binele nostru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *