Tips & Tricks

Un weekend cât un concediu

Știu că am ratat Pastila de sănătate de ieri și vă rog să mă iertați dar pe cuvânt că a fost cu un scop nobil.

În weekend am fost în vizită la bunici și bineînțeles că 2 zile la bunici sunt echivalente cu o săptămână de vacanță :)). Deci m-am lăsat prinsă de vacanță și am profitat de momentele de relaxare.

Meniul de ieri a fost bineînțeles unul pe măsură adică mucenici, pentru că mie nu mi-au ieșit și tare aș fi mâncat, burger în oraș, vineri am avut zi de pește de Dunăre făcut pe grătar cu ridichi și o salată delicioasă de icre. Ăsta da festin! Sportul l-am făcut azi pentru ieri și azi, adică o oră. Azi am optat pentru ceva exerciții cu greutăți.

 

Bubulina a fost și ea foarte fericită și s-a simțit chiar și ea în concediu, pentru că știți cum este la bunici nu? Face ce vrea, bunicii sunt cei mai înțelegători și calmi din lume, au multă răbdare, au mult chef de joacă, pictat, colorat, plastilină și bineînțeles nu se supără dacă se mai întâmplă accidente cum ar fi acuarele sau plastilină pe covor…. În tot timpul acesta, cât bubulina s-a distrat cu bunicii acasă și în parc, noi părinții am ieșit în oraș să mai povestim în doi. Trebuie să recunosc că a fost drăguț!

A și știți când mergeți la bunici că puteți dormi dimineața mai mult?? Este minunat! Și beau și cafeaua caldă, mănânc micul dejun cald, fără să mă ridic, să merg la jucării, uit de el apoi peste o oră nu știu de ce îmi este foame. Și bineînțeles toate felurile de mâncare dorite și preferate!

Cred că este o situație win-win, copilul și părinții sunt fericți dar și bunicii. Chiar dacă au fost doar 2 zile….parcă a fost o sâptămână! O săptămână de relaxare, dormit până mai tărziu și mâncat bunătăți!

Și știți ce îmi mai place atunci când mergem la bunici? Că pot pleca fără ca bubulina să plângă. Îmi spune pa și nici măcar nu spune să vin fuga fuga, așa cum face uneori când o las la grădiniță. Ba chiar atunci când ajung acasă primirea sună cam așa: de ce ai venit mama? :)))

Când trebuie să plecăm de la bunici….aici începe tragedia… Discuția nu se termină parcă niciodată. De ce mergem acasă? Eu rămân aici, mergi tu acasă mama. Eu vin mâine. 🙂

 

Pentru că a fost pentru toți un weekend relaxant și plin de momente frumoase, azi, duminică ne-am pus pe prăjiturit. Tot de pe Flaveur bineînțeles. Am făcut pentru bubulină un clafoutis cu zmeură delicios (din care până la urmă am mâncat toți….) și jeleuri cu zmeură, pe care a trebuit să le păzesc cât au stat la frigider pentru că bubulina le tot vâna! Și despre clafoutis a spus că este o BUNĂTATE! Extra am făcut un chec cu vișine :)). Și aseară am zis să încerc biscuiții cu lămâie, care nu au ieșit prea frumoși dar tare tare gustoși! Am fost puși pe prăjiturit astăzi, așa ca după un concediu lung și relaxant!

Așadar, cine nu are bunici să își cumpere! Sau străbunici. Sunt tare tare buni! Te ajută când ai nevoie, copilul este fericit când este cu bunicii, părinții se relaxează…. Cui îi mai trebuie bilete de mers în concediu?? Un weekend la bunici rezolvă multe probleme și aduce buna dispoziție în familie. Și a noastră și a lor :)).

 

Să aveți o săptămână frumoasă și fără multă zăpadă! La noi deja ninge de ceva timp……..

 

Mai jos atașez poza cu bunătatea de clafoutis :)), jeleurile și biscuiții necrescuți.

 

 

 


 

Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *