De suflet

Decembrie iar

Abia îmi pot stăpâni bucuria în momentele acestea. De ce sunt așa de fericită? Pentru că a venit luna decembrie iar!!!

Nu știu dacă v-am mai spus, dar pentru mine este cea mai frumoasă lună din an! A se înțelege luna decembrie=cât țin sărbătorile și bradul, adică până spre 10 ianuarie. Mi se pare tot mai roz luna asta.

Deja, de când am cumpărat bradul, mi s-a schimbat starea de spirit. Parcă este o meditație așa profundă și un mindfulness treaba asta cu bradul, împodobitul, gătit de bunătăți, cadouri. Din momentul în care am pus primul glob în brad totul se transformă în liniște. De parcă nimic nu mă poate supăr, întrista, am doar motive să zâmbesc, să fiu fericită și sunt foarte optimistă în ceea ce privește tot ce ne așteaptă de acum încolo. Dacă aș scrie o carte cred că aș scrie una în decembrie :)).

Pentru că vă spuneam acum ceva timp că sunt omul care funcționează bine cu to-do list, iată că am făcut una mentală și pentru luna aceasta. Pe listă am următoarele – Să împodobim bradul (done), să cumpărărm cadouri pentru cei dragi (80% done), să ne pregătim cămara pentru ce urmează să gătim adică prăjituri, cozonac, sarmale, da da cât mai dietetice 🙂 (80% done), să pregătim pentru copiii mai puțin norocoși pachete cu jucării, hăinuțe, dulciuri (done), să fim mai toleranți, mai buni, mai înțelegători, să nu judecăm pentru că nu știm povestea fiecăruia (loading……), să petrecem cât mai mult timp împreună (70% done), să ascultăm muzică bună (done), să vorbim mai des cu oamenii dragi nouă (loading…).

Mă bucură enorm faptul că anul acesta am avut un ajutor important la împodobit bradul. Anne a reușit să pună toate globurile, beteala și bineînțeles steluța din vârf! Iar restul zilei a petrecut-o pe lângă brad, i-a cântat, l-a mângâiat, a retușat câte ceva pe ici pe colo și a admirat beculețele. Asta este bucurie adevărată!

 

Probabil că mulți dintre noi deja se gândesc la anul ce va veni și ce ne dorim să realizăm în anul următor. Eu sunt în starea zen dată de luna decembrie, cadouri si brad, așadar nu mă gândesc foarte intens la asta, oarecum targeturile sunt deja stabilite. Mă pregătesc mental să le realizez!

Mai țineți minte când eram mici și pe data de 1 ianuarie făceam tot ce ne doream să facem tot anul? Adică eu, de exemplu, făceam sport pentru că vroiam tot anul să îmi găsesc timp să fac sport, citeam cât de mult puteam, pentru că îmi doream să am timp să citesc, stăteam cu ai mei și mă vedeam și cu prietenii pentru că vroiam să îi văd pe ai mei și pe prieteni tot anul, dormeam pentru că îmi doream să am timp să dorm….. Și tot felul de alte lucruri. Aveam o prietenă care țin minte că mereu pe 1 ianuarie făcea exerciții la mate pentru că își dorea să fie olimpică. Voi ce făceați pe 1 ianuarie? Mai țineți minte?

Concluzia este că iubesc luna aceasta. Nu neapărat pentru că vine Moș Crăciun, dar pentru că am impresia că este luna în care toți devenim mai buni, mai blânzi, mai darnici (mai ales cu timpul nostru, pentru că uneori lucrurile cumpărate nu înseamnă mare lucru), totul este veselie și armonie. De asta iubesc luna decembrie și Sărbătorile! Ne arată că, deși poate vremurile nu sunt așa roz, mai există speranță.

 

Voi ați împodobit bradul? Ce culori ați ales? V-au ajutat și copiii?

Tagged , , , , ,

1 thought on “Decembrie iar

  1. Well, si eu ma surprind uneori getting too excited in legatura cu diverse lucruri, luna asta. Imi place si mie decoratul, partea de pregatit cookies pt Mos, planurile de vizitat familie/prieteni ori vacante la munte, dar, mult, tare mult conteaza ca toate sa se petreaca pe “fundal” alb. Sa ninga. Daca nu e zapada, mie imi cam scade entuziasmul, noi iubim zapada, suntem in stare sa o cautam ft departe daca nu o gasim pe la noi, o iarna intreaga. Deci pe langa toate pregatirile astea ale casei si burtii :)), noi abia asteptam sa ne jucam in zapada, A. a invatat anul trecut sa schieze, abia asteptam s-o vedem plutind “ca Elsa” pe partie… din astea, care sa includa multa zapada :)) Daca nu e, poate sa vina primavara, nu-mi mai trebuie iarna.

    Cat priveste ziua de 1 ianuarie, eu imi amintesc doar ca ma trezeam in jur de 12, 13, dupa o noapte frumoasa pe care o asteptam inca din toamna, si nu prea faceam mare lucru, de multe ori revedeam la tv scenetele marilor nostri actori. Pe atunci aveai ce sa vezi la tv, in general, nu doar de Revelion.
    A, imi amintesc ca au fost ani cand eu, impreuna cu Andra, aveam propriul nostru program artistic, cu cantece si dans (ni-l pregateam cu vreo sapt. inainte), performat in fata rudelor pe care le aveam in vizita, sau unde mergeam in vizita. Nu ceva elaborat, insa chiar ne doream sa placa si sa vina ca o surpriza, asa. Uite, asta imi amintesc ca puneam la cale impreuna cu ea pt noaptea dintre ani :)).
    Dar ca voiam sa fac ceva anume pe 1, care sa se intample tot anul, nu imi amintesc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *