Peripetii

Ce ai făcut de 1 mai?

Iată că a trecut  și 1 mai. Mai are cineva liber de 1 mai? Ați fost la serviciu azi? Cred că în zilele noastre, în general, oamenii preferă să muncească de 1 mai. Nu mai este așa la modă să ai liber. Parcă nu mai vedem sensul acestei zi libere. Parcă ne place din ce în ce mai mult să mergem la muncă, poate cu ocazia asta facem de două ori mai mulți bani…

 

Bucureștiul a fost plin de evenimente weekendul acesta prelungit. În aproape toate parcurile au fost concerte și bineînțeles grătare cu mici. A da! Și bere la rece. Deci clasic. În anumite parcuri am văzut că au avut meniu spaniol, de exemplu Kisselef. Poate să mai schimbe un pic clasicii mici. Unele muzee au și ele program pana la ora 20, astfel că oamenii care au dorit le-au putut vizita.

Nu am ales pentru ziua de azi  mici în parc și nici acasă. Am sărbătorit ieri prin mișcare multă. Am fost toata ziua în Herăstrău. Am ars ceva calorii la locurile de joacă, ba chiar le-am luat la rând :)). Mi-a plăcut în acest parc faptul că ai unde să mergi cu copilul. Sunt multe locuri de joacă, și pentru cei mici și pentru cei mai mari. Este și un parc de distracții, pentru cei mai mari bineînșeles, mai exact copiii peste 100 cm. Serios, chiar este un afiș. Sunt tot felul de trasee, de variante de a ajunge la topogan, să te cațeri pe frânghii, să mergi pe scări oscilante, să treci prin tuburi… Destul de interesant pentru un copil de 2 ani cel puțin. Și mi-au plăcut și terenurile de fotbal și baschet. Copilul a fost fascinat de cum se joacă baschet…cine știe? :))

Am apreciat faptul că nu a fost foarte aglomerat, deci nu am stat să ne ferim constant de bicicliști sau rolleriști aventuroși. A fost chiar relaxant!

Singurul minus poate pe care l-aș vedea sunt cele 4 tarabe, una lângă alta, cu vată de zahăr și popcorn…destul de tentant pentru pitici, dar noi nu am avut parte de insistențe sau rugăminți să cumpărăm una sau alta.

 

Sunt curioasă cum ați petrecut voi de 1 mai! Pe unde ați ieșit? A fost cineva la picnic? Mai țineți minte cum era înainte? Pregăteau părinții totul pentru picnic: pâine, carne pentru grătar, șnițele, sucuri, pâturică, paletele de badminton, mingia cea mai faină…. Ce vremuri frumoase!

 

Dacă tot am început o lună nouă… Vă urez să aveți o lună mai plină de momente de relaxare! 

PS: în curând voi posta primul filmuleț din seria de exerciții de reintrat în formă după naștere! Sper să fie conform așteptărilor!

 


foto unsplash

Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *