Peripetii

Recenzii cafenele pentru copii

Cum știți foarte bine sunt de numărat pe degetele de la o mână cafenelele care au spații și pentru copii. Da, sunt sigură că sunt primiți cu drag la mai toate cafenelele, dar cu loc de joacă sau ceva activitșți pentru ei….nu prea.

Într-o zi cu soare am decis să mergem la Mom O’Clock, cafeneaua pentru mămici. Și pitici. Și tătici. Și așa am luat frumos metroul și am ajuns destul de ușor.

O casă mare, frumoasă. Nu știu însă dacă au și terasă, acum o lună când am fost noi nu era deschisă nicio terasă și nu știu dacă este în plan. De când intri este foarte child-friendly și child-proof. Ceea ce este bine. Am fost invitați să luăm niște botoșei, copilul descălțarea și am inspectat mai întâi parterul. Spațiul mare, permite și o alergătură zdravănă. Fotolii, scaune, canapele confortabile, foarte primitor. Culorile sunt vii. Tot la parter sunt și multe jocuri, cred că zona aceasta este oarecum pentru copiii ceva mai mari, care au răbdare să facă tot felul de jocuri. Dacă aveau puzzle făceam și noi :)). Este o idee și asta cu puzzle-ul.

Apoi urcăm pe scări, trebuie să menționez ușor alunecoase. Între etaje mai este o masă cu 2 canapele, foarte drăguță. Apoi la etaj, deschidem ușa de protecție și intrăm. Spațiul de sus este împărțit în mai multe incăperi. 2 sunt pentru servit masa/cafea etc. Lângă, foarte aproape este un loc de joacă unde stă o doamnă foarte drăguță, care se joacă cu toți copiii. Au tot felul de jucării, salteluțe, căsuțe etc. Iar partea cea mai faină este tot la etaj. Probabil că au și jos dar nu am fost. Așadar partea faină sunt băile/toaletele. Care au câte un leagăm înăuntru!! Ce idee! Mi s-a părut interesant. La fel de interesant mi s-a părut că au olițe și reductoare pentru toaletă. Baia foarte curată și îngrijită.

 

Mâncarea din meniu este fără sare, fărăr zahăr. Am testat câte ceva din meniu și ne-a plăcut. Cafeaua nu m-a impresionat foarte tare, dar ce e drept la capitolul cafea sunt foarte greu de mulțumit. Am gustat o tartă cu matcha și rafaello de casă. Au fost bune. Mi se pare foarte faină ideea să fie un meniu vegetarian, fără sare și fără zahăr, cu dulciuri îndulcite nu cu îndulcitori de genul xylitol ci cu pasta de curmale etc. Prețurile sunt medii, cam cum sunt peste tot, la cafenele.

Singurul lucru neplăcut a fost faptul că era destul de rece. Era frig și afară iar înăuntru era frig frig. Am cam înghețat. Mai ales că erau desculți copiii.

 

Per total ne-a plăcut. Ne mai întoarcem cu siguranță! Este cred că singura cafenea dedicată mai ales copiilor, apoi adulților. Și acesta este un mare plus.

Felicitări celor care au gândit și apoi realizat acest proiect!


foto unsplash

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *